06:12:49    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 31 januari 2013 23:36 uur

Onrust over locatie stroomstation

Inwoners van Lennisheuvel maken zich zorgen over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation tussen het Rabobank-datacenter en het parkje Boscheind. Tijdens een informatiebijeenkomst in café De Trol liepen de gemoederen donderdagavond hoog op.

Tennet en Enexis gaven samen met wethouder Wim van der Zanden een toelichting op het plan voor het zogeheten 10-150 kV-station. Wegens groeiende stroombehoefte is realisatie van het hoogspanningsstation nodig. Inwoners van Lennisheuvel maken zich zorgen over de gevolgen voor de volksgezondheid en vrezen geluidsoverlast. Ook de communicatie richting de omwonenden is volgens de aanwezigen niet goed verlopen.

De plannen leidden tot grote discussie in café De Trol. ,,De inwoners van Lennisheuvel willen dit kV-station niet op deze locatie, de gemeente zou een alternatief moeten zoeken", zo luidde het verzoek. Er werden tientallen schriftelijke vragen gesteld die niet allemaal inhoudelijk konden worden besproken. De gemeente zegde toe op korte termijn een tweede informatieavond te beleggen om op alle vragen in te gaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Huidtherapie Olieenzo buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Podium Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Filipe Remax-optimus TopSlank Toverboom Beleef Boxtel