15:30:47    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 28 mei 2014 17:36 uur

Onrust na notitie over schaliegas

Minister Henk Kamp heeft woensdag de conceptnotitie reikwijdte en detailniveau voor het milieuonderzoek naar schaliegas gepresenteerd. Tot en met woensdag 9 juli kan gereageerd worden op deze notitie middels het indienen van een zienswijze. Ook de gemeente Boxtel zal een zienswijze indienen.

In de conceptnotitie staan onder meer locaties genoemd waar niet geboord mag worden. Milieudefensie meldt in een reactie dat er maar weinig gebieden zijn die uitgesloten worden van schaliegasboringen. Zo zouden onder andere waterwingebieden en beschermde natuurgebieden hier niet in zijn opgenomen. Ook Brabant Water luidde woensdag de noodklok omdat (proef)boringen wel degelijk gevolgen zouden hebben voor de kwaliteit van het grondwater.

De gemeente Boxtel gaat samen met de gemeenten Haaren en Noordoostpolder werken aan een zienswijze, deze gemeenten zijn in beeld als mogelijke boorlocaties.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Toverboom Huidtherapie buisman optiek Olieenzo Remax-optimus EmielTechniek Meubelmakerijdenberg TopSlank Podium Boxtel Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Doornmalen electro