12:31:42    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 augustus 2013 11:24 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 00:33 uur

Onrust in Boxtel over schaliegas

Onrust in Boxtel over schaliegas

Op de foto: Op de weekmarkt werd vrijdagochtend een handtekeningenactie gehouden. Bezoekers tekenden een petitie van Zeg Nee tegen SG en Schaliegasvrij Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Zowel de gemeente Boxtel als inwoners maken zich zorgen over de uitkomsten van een onderzoek naar de mogelijke gevolgen van boringen naar schaliegas. Donderdagavond ontstond commotie toen RTL Nieuws een geheim advies van het ministerie van Economische Zaken bekend maakte. Hieruit zou blijken dat proefboringen naar schaliegas veilig kunnen plaatsvinden.

De gemeente Boxtel verklaarde donderdagavond niet gelukkig te zijn met de inhoud van het advies alsmede de manier waarop dit gecommuniceerd is. ,,We hebben dit vernomen uit de media en niets gehoord van het ministerie", legde wethouder Peter van de Wiel uit. Ook stelde de wethouder zich vooral zorgen te maken over de verdere gang van zaken. Vrijdag bespreekt de ministerraad het onderzoek en dinsdag neemt de Tweede Kamer een beslissing. Van de Wiel: ,,Het nu gehouden onderzoek is niet compleet. Er is geen rekening gehouden met de lokale situatie en de discussie naar nut en noodzaak ontbreekt volledig."

Eerder stapte Boxtel uit een klankbordgroep omdat de gemeente zich niet kon vinden in een verzoek om geheimhouding van minister Henk Kamp. ,,We werden niet gezien als serieuze gesprekspartner. En dat is blijkbaar nog steeds het geval", aldus Van de Wiel.

Op de Boxtelse weekmarkt voerde de actiegroep Zeg Nee tegen SG samen met Schaliegasvrij Boxtel actie. Marktbezoekers werd gevraagd een petitie te ondertekenen, tevens werden ze uitgenodigd voor een informatieavond die maandag wordt gehouden. Diverse cameraploegen van televisieprogramma's waren aanwezig om opnamen te maken in Boxtel.

Lees hier een reactie van de gemeente Boxtel op het nieuws uit het onderzoeksrapport.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Remax-optimus Geerts advies Olieenzo Filipe Elan Bikes support Beleef Boxtel Alfa EmielTechniek Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geld en Makelaardij