05:23:11    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 03 september 2013 16:45 uur, laatst gewijzigd op 03 september 2013 16:49 uur

Onduidelijkheid over diftar

Onduidelijkheid over diftar

De gemeente Boxtel voert per 1 januari 2014 diftar in, het afvalsysteem waarbij inwoners per lediging van de grijze vuilcontainer gaan betalen. Afgelopen weekeinde werd een folder verspreid over diftar. Onder de inwoners ontstond veel onduidelijkheid. Zo vrezen veel mensen voor een toename van de afvalkosten.

In de folder is te lezen dat de afvalstoffenheffing vanaf 1 januari 2014 in twee delen wordt betaald. Het voorlopige vaste tarief voor een éénpersoonshuishouden is vastgesteld op 152 euro en voor een meerpersoonshuishouden op 191 euro. Daarnaast betalen inwoners per 1 januari een variabel tarief per lediging van de grijze container. Zo betalen ze 4,72 euro per keer aanbieden van een 180 liter-container. Ook kunnen inwoners kiezen voor een kleinere kliko van 140 liter (3,67 euro per lediging). Bij een 240 liter container bedragen de voorlopige kosten 6,29 euro per leegbeurt. Aan het einde van het jaar stelt de gemeenteraad de definitieve tarieven vast.

Wethouder Willie van de Langenberg geeft aan dat sinds maandag ongeveer 250 mensen hebben gebeld naar de Servicelijn Openbare Ruimte van de gemeente Boxtel. ,,Er heerst vooral veel onduidelijkheid over wat mensen moeten betalen in 2014.” De wethouder geeft aan dat burgers die plastic, glas en papier scheiden goedkoper uit zijn volgend jaar. ,,En de mensen die geen afval scheiden en de container net zo vaak aan de straat zetten, zullen duurder uit zijn. De verantwoordelijkheid ligt bij de burger.” Klik hier voor een overzicht van wat de afvalkosten in 2014 zouden bedragen per aantal ledigingen.

Sinds maandag hebben 538 mensen hun huidige 240 liter container omgeruild voor een kleinere kliko. Mensen die meer informatie willen over diftar, kunnen zich melden bij de Servicelijn Openbare Ruimte via (0413) 65 59 10. Kijk voor meer informatie op www.boxtel.nl/diftar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel Olieenzo Toverboom Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel