18:31:40    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 20 juni 2013 21:12 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 16:40 uur

Onderzoek naar effecten PHS

Onderzoek naar effecten PHS

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat samen met ProRail een milieueffectrapportage uitvoeren. Aan het einde van het jaar moet een eerste aanzet hiervoor gepresenteerd worden. In restaurant Molenwijk in Boxtel werd donderdagavond een bijeenkomst gehouden waarbij belangstellenden hierover werden geïnformeerd.

Door het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) rijden er in de toekomst meer goederentreinen over het traject Meteren-Boxtel. De twee instanties gaan daarom een onderzoek uitvoeren naar de gevolgen hiervan. Met name geluidsoverlast, gezondheid en de trillingen zullen hierbij aan de orde komen. Nadat aan het einde van het jaar een voorlopige studie is gemaakt, wordt in 2014 gestart met een meer inhoudelijke studie. Hierbij wordt voor nabijgelegen woningen onderzocht wat de gevolgen van de toename van goederentreinen zijn.

Tijdens de bijeenkomst werd slechts kort gesproken over de dubbele overweg aan de Tongersestraat. De plannen voor deze overweg lopen mee in een ander traject, maar worden wel betrokken bij de MER-studie. Aanwezigen uitten vooral bezorgdheid over mogelijk toenemende schade voor de gezondheid. Omwonenden zeggen bang te zijn dat er meer overlast zal komen. Door de wettelijke regels te toetsen, besluiten het ministerie en ProRail welke beperkende maatregelen er moeten komen.

In november wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden waarin de voorlopige milieueffectenrapportage wordt besproken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg TopSlank buisman optiek Elan Bikes support Alfa Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Filipe Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen