13:00:59    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 april 2014 13:45 uur

Onderscheiding voor Jan Toelen

Onderscheiding voor Jan Toelen

Op de foto: Jan Toelen (Foto: Gerard Schalkx).

In de gemeente Sint-Michielsgestel werden vrijdagochtend liefst achttien lintjes opgespeld. Jan Toelen uit Gemonde was één van de inwoners die in het gemeentehuis benoemd werd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kregen zeven inwoners uit Sint-Michielsgestel, vijf inwoners uit Den Dungen en vijf inwoners uit Berlicum een onderscheiding.

De Gemondenaar was in 1987 mede-initiatiefnemer om in groepsverband op de racefiets het Brabantse land te verkennen. Dat leidde in 1988 tot de oprichting van de Gemondse Toerfietsclub Mon Plaisir, waarvan Toelen tien jaar voorzitter was. Tot 2010 organiseerde hij de jaarlijkse toertocht ‘Gemonde op de pedalen’ en tot op heden is hij nog steeds actief binnen de vereniging. Daarnaast maakte hij zich binnen voetbalvereniging Irene verdienstelijk als jeugdtrainer en jeugdleider.

Ook stond hij aan de oprichting van politiehondenvereniging Steeds Vooruit. Hij was zeven jaar penningmeester. Sinds 2000 is hij opnieuw actief voor de club als trainer. Voor de Koninklijke Nederlandse Politie Vereniging was hij tussen 2003 en 2011 penningmeester en tot op heden verricht hij nog verschillende werkzaamheden voor de bond. Tenslotte was de Gemondenaar negen jaar penningmeester van de Parochiële Caritas Instelling (PCI).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie Toverboom Geerts advies TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Olieenzo Alfa