03:35:39    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:38 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:38 uur

Ondernemers Wittlich flirten met SintLucas

Ondernemers Wittlich flirten met SintLucas

Op de foto: Vice-president René van de Ven van Bosch Rexroth (rechts) geeft uitleg bij de bouw van een grote cilinder. De delegatie uit Wittlich werd tijdens het bedrijfsbezoek onder meer begeleid door WeB-voorzitter Siep Schukken, wethouder Peter van de Wiel en voor

De kans is groot dat toekomstige studenten van de Boxtelse mbo-school SintLucas ook stages in Wittlich gaan doen. De delegatie uit de Boxtelse jumelagegemeente was onder de indruk van de presentatie die de studenten Karlijne Opmeer en Jenny Vermeer SintLucas vrijdag 25 maart verzorgden en voelt wel voor nauwe banden met de hippe school aan de Burgakker.

,,Wat een geweldige sfeer heerst hier”, concludeerde Frank Weigelt. De ondernemer uit Wittlich die ook bestuurslid is van de regionale Wirtschaftskreis en daarmee de belangen van werkgevers vertegenwoordigt, was geraakt door de ronkende presentatie die niet alleen Opmeer en Vermeer ten beste gaven.

Hij raakte ook enthousiast door de bevlogen manier waarop schoolleider Fons Evers en afdelingscoördinator Coen van Dijk over hun school vertelden. ,,Deze school biedt duidelijk meerwaarde en heeft iets toe te voegen”, vertelde ondernemer Conny Becker, die ook deel uitmaakte van de Wittlicher delegatie.

Tijdens een rondgang door de school werd onder meer een groep eerstejaars studenten bezocht. Die groep werkt aan een fictieve opdracht om kasteel Stapelen om te vormen tot een hoogwaardig restaurant in een cultuurhistorische omgeving. Ook de afdelingen fotografie en restauratietechnieken werden bezocht.

Daarnaast maakten de Duitse gasten kennis met de nieuwe opleiding tot creatief vakman. SintLucas gaat in een nog te bouwen atelier aan de Dommeloever jonge studenten in aanraking brengen met bijna vergeten ambachten en beroepen. ,,Ze leren hoeden maken, werken met textiel, keramiek, glas en leer”, aldus schoolleider Evers.

Toen hij vertelde dat studenten in hun stagejaar uitzwermen over de hele wereld, kwam de onvermijdelijke vraag of ze ook wel eens naar Duitsland gaan. Karlijne Opmeer verbleef al eens een jaar in Berlijn. ,,Nou, in dat rijtje past ook Wittlich”, zei ondernemer Weigelt vastberaden. ,,Ik denk dat de Wirtschaftskreis Wittlich nauwe contacten met SintLucas moet leggen. We gaan sowieso een link naar deze school op onze website zetten. Dit moeten meer ondernemers in Wittlich gezien hebben!”

Auteur: MARC CLEUTJENS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Olieenzo Geld en Makelaardij Filipe Doornmalen electro Remax-optimus Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Toverboom Modecentrum Frans Theelen TopSlank Podium Boxtel