14:27:52    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 juni 2014 08:00 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2014 08:01 uur

Officiële start 'Zorgzaam Boxtel'

Officiële start \'Zorgzaam Boxtel\'

Op de foto: Woonzorgcentrum Simeonshof zou een van de 'loketten' voor Zorgzaam Boxtel kunnen worden. Een definitieve locatiekeuze is door de initiatiefnemers nog niet gemaakt. (Foto: Gerard Schalkx).

Met de ondertekening van een intentieverklaring is vorige week het startsein gegeven voor Zorgzaam Boxtel. Het samenwerkingsverband bestaat uit de organisaties Cello, ContourdeTwern, Vivent, woonstichting Sint-Joseph en Zorggroep Elde, die gaan samenwerken op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Breukelen en Oost zijn als eerste in beeld voor een nieuwe wijkvoorziening.

Met de ondertekening spraken alle betrokken partijen af om samen een betaalbaar diensten- en voorzieningenaanbod op te zetten voor alle inwoners van Boxtel. Zorgzaam Boxtel staat onder leiding van coach Rob van de Ven van landelijk innovatieprogramma InVoorZorg!.

Van de Ven werkte met beleidsmedewerker Karlijn Soesman van Zorggroep Elde aan een gedegen plan van aanpak, dat de komende tijd verder wordt uitgewerkt en is voorgedragen voor een landelijke subsidie.

Het belangrijkste doel voor Zorgzaam Boxtel is dat alle wijken in deze gemeenten leefbaar blijven en een passend aanbod behouden blijft op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De wijken Breukelen en Oost zijn als eerste in beeld voor een nieuwe wijkvoorziening waar Zorgzaam Boxtel aan de slag gaat.

Daarbij wordt volgens Soesman nadrukkelijk rekening gehouden met bestaande voorzieningen, zoals woonzorgcentrum Simeonshof, gemeenschapshuis De Rots en brede school De Wilgenbroek.

Lees meer achtergronden in Brabants Centrum van donderdag 19 juni.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Beleef Boxtel TopSlank Filipe Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Alfa Geerts advies buisman optiek Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen