11:54:50    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 april 2014 18:34 uur, laatst gewijzigd op 06 april 2014 17:37 uur

Oertijdbos valt in de smaak

Oertijdbos valt in de smaak

Op de foto: Het nieuwe oertijdwoud bij De Groene Poort was tijdens het Nationaal Museumweekend voor het eerst geopend. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Kinderen zijn dol op dinosaurussen. Dat bleek zaterdagmiddag maar weer eens toen bij oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel het nieuwe oertijdwoud bezichtigd kon worden. Hoewel nog niet helemaal gereed genoten de bezoekers en vooral de jeugd van de nieuwe attractie. Ook museum MuBo aan de Baroniestraat en Museum Vekemans aan de Stationsstraat waren zaterdag en zondag geopend vanwege het Nationaal Museumweekend.  

 Directeur René Fraaije van De Groene Poort liet zaterdag weten dat de informatieborden snel geplaatst gaan worden en dat enkele spectaculaire 'bloeddorstige scènes' binnen een paar weken volgen. Voor het oertijdmuseum aan de Bosscheweg in Boxtel vormde het Nationaal Museumweekend een mooie aanleiding om het publiek kennis te laten maken met het oertijdwoud. In het bos zijn ongeveer twintig scènes te zien, waarbij de indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat getoond worden. 

Fraaije: ,,Op reguliere zaterdagen trekken we twee- tot driehonderd man publiek. Nu vierhonderd mensen, wat ook te maken zal hebben met de prima weersomstandigheden. Morgen, zondag 6 april, verwacht ik nog meer bezoekers, zeg maar vijfhonderd. Dit zijn prima dagen voor ons en het is leuk dat we de mensen juist in het museumweekend een nieuwe atttractie als het oertijdbos kunnen laten zien."

Bij Museum Vekemans (voorheen Wasch- en Strijkmuseum), waar op de zolderverdieping sinds een paar weken een prachtig tafereel van een oude boerenkamer bezichtigd kan worden en enkele fraaie doopjurkjes, kwamen zaterdag 35 bezoekers een kijkje nemen. Ook zondag kwamen enkele tientallen belangstellenden de collecties bekijken. Bij MuBo, dat onlangs geopend werd in de oude havovleugel van Sint-Ursula aan de Baroniestraat, was het op beide dagen rustig.

Dorpsmuseum De Kleuskes aan de Oude Dijk in Liempde was alleen op zondag geopend. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Filipe Remax-optimus Doornmalen electro TopSlank Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Elan Bikes support Toverboom Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek