09:09:58    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 30 januari 2013 16:20 uur, laatst gewijzigd op 30 januari 2013 16:22 uur

Oeroud dinobot bij Groene Poort

Oeroud dinobot bij Groene Poort

Een bot uit de collectie van oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel blijkt een stuk scheenbeen van een Iguanodon te zijn. Het bot werd door een visser aan het museum geschonken, deze week werd ontdekt dat het gaat om een stuk scheenbeen van ongeveer twintig centimeter.

Het is de eerste keer dat er zo’n groot bot van een dinosaurus in de Noordzee wordt gevonden. Het stuk scheenbeen is ongeveer twintig centimeter lang en werd gevangen nabij de Klaverbank in het westelijke deel van de Noordzeee. De herkomst is nog een raadsel; er wordt nader onderzoek uitgevoerd.

De vondst is bijzonder en heeft ook al aandacht getrokken van landelijke media. De televisieprogramma’s Man Bijt Hond en VPRO Labyrinth maakten opnamen bij De Groene Poort. Man Bijt Hond zendt donderdag 7 februari een item uit over het dinobot, op zondag 3 maart is het oertijdmuseum te zien bij VPRO Labyrinth.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro TopSlank Olieenzo Elan Bikes support buisman optiek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Remax-optimus Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel EmielTechniek Filipe Geld en Makelaardij