13:52:44    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 augustus 2014 08:45 uur, laatst gewijzigd op 15 augustus 2014 10:45 uur

ODC win oefenpotje bij DVG

ODC win oefenpotje bij DVG

Op de foto: DVG was in de eerste helft enkele keren gevaarlijk voor het doel van ODC. Willem van de Kerkhof (links) maakte enkele aanvallen onschadelijk. (Foto: Marc Cleutjens).

De kersverse tweedeklasser ODC heeft donderdagavond in een gezellig sportpark De Roode Bleek in Liempde met 1-2 gewonnen van thuisploeg DVG. De Boxtelaren die via de nacompetitie een plek in de tweede klasse verdienden, leidden bij rust met 0-1. De derby tussen DVG en ODC wordt niet vaak gespeeld.

Het oefenduel trok veel toeschouwers, niet alleen uit Liempde maar ook uit Boxtel. Ze zagen DVG - dat wordt geleid door Arthur Brands - overrompelend van start gaan; in de eerste minuut kreeg de vierdeklasser twee goede kansen om de voorsprong te openen. Even later vloog een inzet tegen de lat.

Nadat de eerste Liempdse storm was gaan liggen, speelde het duel zich vooral op het middenveld af. ODC creëerde enkele kansen, maar miste het doel of stuitte op doelman Sander van Eeuwijk. DVG deelde met Tarn van de Wiel enkele speldenprikjes uit.

Kort voor rust kwam ODC verdiend op voorsprong. De ploeg van trainer Frank van den Berg was de bovenliggende partij en zag het veldoverwicht beloond met een fraaie treffer. Na rust trad de duisternis snel in en scoorden beide teams in de avondschemering eenmaal. Eindstand: 1-2.

De derby tussen DVG en ODC staat niet vaak op de kalender. In competitieverband treffen teams van beide verenigingen elkaar nauwelijks omdat ze uitkomen in twee verschillende regio's Zuid. En dat wordt zowel door de supporters van ODC als DVG betreurd. ,,We hoeven alleen de A2 maar over te steken om tegen elkaar te spelen", klonk het veelvuldig langs de lijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Olieenzo Elan Bikes support Alfa buisman optiek Geld en Makelaardij Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Filipe EmielTechniek Doornmalen electro Huidtherapie