13:46:03    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 juni 2014 18:03 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2014 19:17 uur

ODC promoveert naar 2e klasse

ODC promoveert naar 2e klasse

Op de foto: De selectie van ODC viert feest op het veld van Rood-Wit. Na het 0-0 gelijkspel is promotie naar de tweede klasse een feit. (Foto: Peter de Koning).

De voetballers van ODC uit Boxtel hebben zondagmiddag met een 0-0 gelijkspel tegen Rood-Wit in Veldhoven promotie naar de tweede klasse afgedwongen. Op Hemelvaartsdag werd de basis voor dit resultaat gelegd; toen werd Rood-Wit in sportpark Molenwijk met 1-0 geklopt dankzij een treffer van Rob Scholten.

Met de steun van een kleine tweehonderd supporters uit Boxtel speelde ODC een spannende partij op het kunstgras van Rood-Wit. De formatie van coach Jeroen van Bezouwen creëerde enkele goede kansen, maar zowel in de eerste als de tweede helft geluk dat de thuisploeg het vizier niet scherp had.

In de eerste helft hield ODC goed stand tegen de derdeklasser uit Veldhoven, die in de tweede helft een treffer probeerde te forceren om in elk geval een verlenging uit het vuur te slepen. De laatste twintig minuten kwam ODC een paar keer goed weg; in de slotfase vloog een snoeiharde kopbal van Rood-Wit rakelings over het Boxtelse doel.

Na het laatste fluitsignaal bestormden staf, reservespelers en supporters het veld en werd vuurwerk afgestoken. Voorzitter Ton Jonkers feliciteerde zijn team met het succes. Dat deden ook alle spelers van ODC 2, die eerder op zondagmiddag in eigen huis het kampioenschap behaalden. Coach Van Bezouwen werd verrast met de witte pet van erelid Ben van Vegchel, die vervolgens op de schouders ging.

Met de remise in Veldhoven handhaaft ODC de ongeslagen status. De ploeg heeft nu al 23 duels niet meer verloren.

Lees meer over de promotie van ODC in Brabants Centrum van donderdag 5 juni.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Toverboom Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe Huidtherapie Remax-optimus Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support TopSlank Alfa