22:50:51    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 15 augustus 2013 22:13 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2013 12:06 uur

ODC overrompelt Boxtel: 1-5

ODC overrompelt Boxtel: 1-5

Op de foto: Spelbeeld uit de vriendschappelijke derby Boxtel-ODC, die door de gasten afgetekend werd gewonnen: 1-5. (Foto: Peter de Koning).

De vriendschappelijke derby tussen de plaatselijke derdeklassers ODC en Boxtel is donderdagavond in een 1-5 overwinning voor de tricolores geeindigd. In sportpark Munsel zagen ongeveer driehonderd toeschouwers dat ODC de thuisploeg overrompelde en vooral in de tweede helft zeer trefzeker was.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Op een van de bijvelden van Munsel - het hoofdveld is in de zomer deels opnieuw ingezaaid en waarschijnlijk pas in oktober speelklaar - creeerden beide ploegen enkele goede kansen die door beide doelmannen onschadelijk werden gemaakt.

De openingstreffer halverwege de eerste helft was van Bas van de Pasch, die ODC op 0-1 bracht. Na rust verdubbelde Jorn Penninx de score. Hij reageerde alert op een ziedende vrije trap van ODC-aanvoerder Rob Scholten. Sjoerd van Lokven pegelde de bal even later vanaf de zestien in de kruising: 0-3.

Nadat het soms slordig spelende Boxtel de stand via een scrimmage op 1-3 had gebracht - doelpuntenmaker Bas Pennings - was het ODC dat snel orde op zaken stelde. Ondanks de ruime voorsprong bleef de formatie zoeken naar meer treffers. Die kwamen er, via opnieuw Penninx en Bart Dammers. Eindstand: 1-5.

ODC en Boxtel begroeten elkaar later dit seizoen tweemaal in competitieverband. ODC is 15 september gastheer voor de Boxtelse derby, op 26 januari is de return in sportpark Munsel.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek Podium Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Alfa Toverboom Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies TopSlank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen