08:20:26    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Zondag, 15 september 2013 18:58 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2013 19:04 uur

ODC klopt Boxtel in matige derby

ODC klopt Boxtel in matige derby

Op de foto: Spelers van ODC en Boxtel verwijderen slingers van het veld, kort voor de aftrap van de derby in Molenwijk. (Foto: Gerard Schalkx).

Derdeklasser ODC heeft de derby tegen Boxtel zondag met 1-0 gewonnen. Het publiek kreeg in een drukbevolkt sportpark Molenwijk een matig potje voetbal voorgeschoteld waarin de kansen op een hand te tellen waren.

ODC had kosten noch moeite gespaard om van de eerste derby in de voetbaljaargang 2013-2014 een ware hapening te maken. Springkussen, popcorn en suikerspin, koffie langs de lijn, vuurwerk, rookbommen en confetti maakten Molenwijk tot een heerlijke en zelfs zonovergoten voetbaltempel.

Onder het toeziend oog van zo'n zevenhonderd toeschouwers bakten de voetballers van beide ploegen er niet veel van. Veel doelkansen konden niet genoteerd worden; het duel werd ontsierd door veel vrije trappen en nogal wat gele kaarten die werden gegeven na te harde overtredingen.

ODC opende aanvallend, liet Boxtel het heft in handen nemen maar scoorde na een halfuur via de snelle spits Bart Dammes, die een misser in de Boxtel-defensie afstrafte. In de tweede helft bleef Boxtel zoeken naar de gelijkmaker, maar de Munselploeg werd nauwelijks gevaarlijk voor het ODC-doel.

Voorafgaand aan de derby werd ODC'er Tommy van de Berg gehuldigd als speler van het jaar 2012-2013. Verder maakte ODC bekend dat het de magische grens van duizend leden is overschreden. Het duizendste lid is pupil Merijn van Esch, die werd verrast met enkele clubaccessoires en een aai over de bol van voorzitter Ton Jonkers en mascotte Ducky.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geerts advies Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie