16:46:27    vrijdag, 07 augustus 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 13 oktober 2011 16:15 uur, laatst gewijzigd op 15 oktober 2011 15:15 uur

Noster Domus biedt zorg op maat

Noster Domus biedt zorg op maat

Op de foto: Piet van den Nosterum bestudeert de tekening bij de bouwput van de toekomstige woonvoorziening aan de Leenhoflaan. (Foto: Albert Stolwijk).

Op de hoek van de Leenhoflaan en ’t Ronduutje wordt op initiatief van Piet en Helma van den Nosterum een bijzonder bouwproject gerealiseerd. Volgend jaar oktober moet hier een woning voor negen mensen met een verstandelijke beperking de deuren openen. Ouders van toekomstige bewoners kiezen voor een kleinschalige woonvorm met zorg op maat.

Bas, de twintigjarige zoon van het echtpaar Van den Nosterum, heeft het syndroom van Down. Actief en levenslustig als hij is, ziet Bas hoe steeds meer leeftijdgenoten in de familie- en vriendenkring zelfstandig gaan wonen. ,,Zelf wil hij dat ook graag, maar dat kan natuurlijk niet zomaar als kind met een beperking”, vertelt Piet.

Toch wil hij samen met zijn echtgenote een veilige woonplek creëren waar hun zoon Bas zich gelukkig voelt en zich verder kan ontwikkelen. Bas heeft voor de zomervakantie zijn laatste lesdag gehad op ZMLK-school De Speelman en werkt nu in de bakkerij van dagcentrum De Werf. ,,Net zoals andere ouders hun kind helpen om op kamers te gaan wonen of een eerste huis te kopen, zo willen wij ook onze zoon helpen aan een fijne woonplek. Alleen vereist het voor Bas wel een bijzondere aanpak.”

Meer informatie over het project is te vinden op www.nosterdomus.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Filipe Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Toverboom Alfa buisman optiek EmielTechniek Elan Bikes support TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel