21:21:32    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 augustus 2013 16:02 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2013 16:03 uur

Noord-Brabant wordt schaliegasvrij

Noord-Brabant wordt schaliegasvrij

Op de foto: In Boxtel wordt veel actie gevoerd tegen mogelijke proefboringen, waaronder op de weekmarkt. (Foto: Gerard Schalkx).

De provincie Noord-Brabant zal zich naar verwachting op korte termijn schaliegasvrij gaan verklaren, zo meldt het ANP. Coalitiepartij CDA riep eerder op in te zetten op duurzame energie en schaliegas pas te overwegen als gedegen onderzoek is verricht.

Een meerderheid van Provinciale Staten in Noord-Brabant zal dit voorstel steunen. De PvdA, SP en GroenLinks sluiten zich aan bij het CDA. De partijen noemen het initiatief een sterk signaal naar de landelijke overheid. De fracties willen dat Noord-Brabant een boorvrije zone wordt.

De provincie stapte - net als de gemeenten Boxtel en Haaren en Milieudefensie - uit de klankbordgroep schaliegas nadat minister Henk Kamp geheimhouding over de onderzoeksresultaten eiste. De provincie meldde toen graag een brede discussie over het onderwerp te willen voeren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Filipe Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Olieenzo Podium Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Remax-optimus Elan Bikes support TopSlank