05:25:10    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 april 2012 17:35 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2012 17:46 uur

Nog éénmaal Zwetschgenbub'n

Nog éénmaal Zwetschgenbub\'n

Op de foto: Blaaskapel Die Zwetschgenbub’n op de binnenplaats van kasteel Stapelen in 1983. (Archieffoto: Frans van Kempen).

Het is vijftig jaar geleden dat een groep jongeren van Boxtel’s Harmonie een blaaskapel formeerde. Als Die Zwetschgenbub’n timmerde het orkest ruim veertig jaar succesvol aan de weg. Onder de naam De Aggemarvanhuisaf Band weet de formatie momenteel nog altijd veel luisteraars aan zich te binden. Zondag 6 mei voegen oud-leden zich bij de huidige bezetting voor een reünieconcert.

Het merendeel van de circa veertig muzikanten die in de voorbije halve eeuw deel uitmaakten van de Boxtelse blaaskapel schuift volgende week aan tijdens een bijzondere repetitie waar tien succesnummers van toen en nu worden ingestudeerd met de huidige orkestleden. Aan het einde van de middag moet dat resulteren in een gezamenlijk optreden.

Sjef van Weert, inmiddels bijna twintig jaar muzikaal leider van de blaaskapel, heeft tien titels geselecteerd. Hij heeft daarvoor onder meer geput uit het repertoire van Ernst Mosch en zijn Original Egerländer Musikanten en van Jan Slabák die vanaf 1989 met de Tsjechische blaaskapel Moravanka ruim tien jaar op paaszaterdag in sportcomplex De Braken optrad.

Maar ook nummers waarmee het orkest veertig jaar als Prinsheerlijke Groot-Hofkapel van Eendengat furore maakte komen aan bod. Oud-kapelmeester en medeoprichter Rinus van Hamond, destijds soloklarinettist van Het Brabants Orkest, heeft toegezegd nog eenmaal het swingende Rimbalzello te vertolken waarmee hij in de jaren zeventig het toenmalige hofpaleis Bellevue plat speelde.

Publiek is zondag 6 mei vanaf 14.30 uur welkom in het repetitielokaal van De Aggemarvanhuisaf Band: zaal De Dishoek op het terrein van huize De La Salle aan de Schijndelseweg. Eerst loopt een informele receptie van stapel, waarna het reünieorkest de middag feestelijk zal afsluiten.

De blaaskapel van Boxtel's Harmonie bestaat vijftig jaar. Tijdens de oranjebraderie op zondag 29 april treedt De Aggemarvanhuisaf Band 's middags op bij grand café Rembrandt aan de Rechterstraat.

Foto's

Nog éénmaal Zwetschgenbub\'n

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Toverboom Alfa Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie buisman optiek Remax-optimus Filipe Geerts advies Podium Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Geld en Makelaardij TopSlank