14:27:32    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 juli 2011 08:48 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2011 09:01 uur

Nog altijd neerslagtekort

Nog altijd neerslagtekort

Ondanks de regen van de afgelopen dagen is de droogte nog niet geheel verdwenen. Waterschap De Dommel kampt nog altijd met een neerslagtekort van circa 150 mm, terwijl 90 mm voor deze tijd van het jaar normaal is.

Van een groot droogteprobleem is inmiddels geen sprake meer. ,,Veel regen wordt nog door de bodem opgenomen. Het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater blijft nog van kracht, omdat de stroming in het water in de meeste beken nog onder de 10 procent van het gemiddelde blijft", aldus een woordvoerder van Waterschap De Dommel.

Vooruitlopend op de verwachte regenval komend weekend controleert het waterschap de bekende knelpunten in het stroomgebied. Hierbij gaat het onder meer om kroosrekken voor vistrappen, gemalen en duikers, inlaatschuiven, overstortputten en stuwen die door drijvend zwerfvuil en maaisel verstopt kunnen raken. Die worden nu zo veel mogelijk preventief schoongemaakt om wateroverlast bij hevige regenval te voorkomen.

Meer info: www.dommel.nl

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Filipe TopSlank Beleef Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Podium Boxtel buisman optiek Geerts advies Toverboom Alfa Elan Bikes support Huidtherapie Geld en Makelaardij