13:59:41    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 april 2014 11:10 uur, laatst gewijzigd op 28 april 2014 16:20 uur

Nieuws over lintje via voicemail

Nieuws over lintje via voicemail

Op de foto: Bert Habraken, Margo Bartelds, Ria Voets en Jan de Vreede deelden in de Boxtelse lintjesregen. Henk Wellerd óók, maar die bleek op vakantie en ontvangt zijn onderscheiding later.

Tijdens de nationale lintjesregen zijn vrijdagochtend 25 april in de Boxtelse raadzaal vijf inwoners benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Margo Bartelds en Jan de Vreede uit Boxtel en Bert Habraken en Ria Voets uit Liempde kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Mark Buijs. Boxtelaar Henk Wellerd was niet aanwezig en hoorde het nieuws op zijn voicemail tijdens vakantie.

Margo Bartelds (58) zet zich als vrijwilliger in voor hulp aan ouderen en terminale patiënten. Ook was ze nauw betrokken bij het Rode Kruis. Bijna dertig jaar was medeoprichter Jan de Vreede (63) voorzitter van de plaatselijke Reddingsbrigade. De laatste jaren is hij actief voor de Kinderboerderij en het Wijkorgaan Boxtel-Oost. Bert Habraken (64) zet zich in Liempde in voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Zijn plaatsgenoot Ria Voets (56) bekleedt ruim 25 jaar een bestuursfunctie bij voetbalclub DVG.

De verdiensten van Henk Wellerd (64) liggen vooral in de biljartsport; hij krijgt zijn medaille later opgespeld. Dat meldde de burgemeester via mobiele telefoon vanuit de raadzaal. Hij hoopte Wellerd persoonlijk aan de lijn te krijgen, maar werd doorgeschakeld naar de voicemail.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Beleef Boxtel Alfa Geld en Makelaardij Filipe Doornmalen electro TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel