06:32:35    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 juli 2012 09:08 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2012 09:10 uur

Nieuwe start bouwplan Moorwijk

Nieuwe start bouwplan Moorwijk

Op de foto: ’Moorwijk’ maakt een nieuwe start. De gemeente Boxtel en projectontwikkelaar Toon van Esch hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over het bestaande bouwplan voor het bosgebied. (Archieffoto Peter de Koning).

De gemeente Boxtel heeft deze week besloten de bouwvergunningen voor woningbouw in bosgebied Moorwijk te weigeren. Projectontwikkelaar Toon van Esch diende de aanvraag in 2008 al in en maakte onlangs bekend graag te zien dat de drie aanvragen geweigerd werden. De gemeente heeft aan dit verzoek gehoor gegeven.

 Het door Van Esch ingediende bouwplan bestaat uit drie delen: de bouw van 24 appartementen, realisatie van 18 appartementen verspreid over twee complexen én de bouw van vier landhuizen. Twee maanden geleden liet het college aan de projectontwikkelaar weten het eerste deel van het plan te willen steunen en de andere twee delen te weigeren. Van Esch stelde hierop liever te zien dat alledrie de aanvragen werden geweigerd.

De Raad van State bepaalde twee maanden geleden dat de gemeente Boxtel in gebreke is gebleven betreffende de bouwplannen in Moorwijk en heeft de gemeente een jaar de tijd te geven om met een nieuw bestemmingsplan op de proppen te komen. Wethouder Wim van der Zanden meldde deze week dat bestemmingsplan te willen combineren met afspraken over de kosten. Als dat niet lukt, wordt volstaan met een exploitatieplan.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 19 juli.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Alfa Geld en Makelaardij Toverboom Huidtherapie Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Podium Boxtel Olieenzo Beleef Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Filipe