21:12:38    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 19 november 2012 17:11 uur, laatst gewijzigd op 20 november 2012 11:52 uur

Nieuwe organist Sint-Petrus

Nieuwe organist Sint-Petrus

Op de foto: Tommy van Doorn uit Liempde is de opvolger van wijlen Jan Verhoeven als organist van de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Huub van Doorn).

Muzikaal talent Tommy van Doorn (22) uit Liempde wordt de nieuwe vaste bespeler van het Smitsorgel in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. Van Doorn is benoemd op advies van Jan Verhoeven, die onlangs overleed in zijn woonplaats Oss en ruim dertig jaar organist was in de oudste Boxtelse kerk.

Van Doorn werd zondag 18 november uitgezwaaid als organist van het Moeder Godskoor in Roosendaal. Met ingang van 1 december gaat hij volgens penningmeester Frans van Ewijk van de Verrijzenisparochie aan de slag in de Sint-Petrusbasiliek. De woordvoerder van het parochiebestuur zegt blij te zijn dat overeenstemming is bereikt de Liempdenaar, die nog studeert aan Fontys Conservatorium in Tilburg.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Toverboom Doornmalen electro EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Olieenzo Filipe Remax-optimus buisman optiek Café zaal Kloosterzicht