07:58:14    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 27 maart 2014 22:56 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2014 08:59 uur

Nieuwe gemeenteraad van start

Nieuwe gemeenteraad van start

Op de foto: Ten overstaan van burgemeester Mark Buijs (rechts) legt het nieuwe CDA-raadslid Kübrâ Atalay (tweede van links) de eed af in de Boxtelse raadzaal. (Foto: Peter de Koning).

In minder dan een halfuur tijd is donderdag 27 maart de nieuwe gemeenteraad van Boxtel geïnstalleerd. Elf vrouwen en evenveel mannen legden ten overstaan van burgemeester Mark Buijs in een bomvolle raadzaal de eed of gelofte af. Raadslid Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) was als enige absent. Zij moest op haar werk koningin Máxima ontvangen…

Nooit eerder in de Boxtelse geschiedenis vormden vrouwen een meerderheid in de gemeenteraad. ,,51 procent van de wereldbevolking is vrouw. Gelukkig hebben ze nu ook een meerderheid in onze gemeenteraad”, sprak burgemeester Buijs voordat hij de 22 raadsleden installeerde. Negen van hen legden de eed af, dertien raadsleden de gelofte. Het afwezige raadslid Van den Einden wordt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering beëdigd. De raad telt zeven nieuwe gezichten.

Burgemeester Buijs gaf aan dat hij met de raad ’op ontdekkingsreis gaat’ om een nieuwe maatschappelijke plek te vinden. ,,We moeten ons opnieuw positioneren en meer gaan faciliteren. Gelukkig vinden alle acht partijen samenwerking belangrijk. Ik wens toe dat we de komende vier jaren minder denken in structuren van raad, college en ambtenaren. We moeten meer gericht zijn op burgers en verbinden.”

Klik hier voor de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro TopSlank Meubelmakerijdenberg Filipe buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Elan Bikes support Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Remax-optimus Alfa EmielTechniek