20:38:42    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 augustus 2011 17:08 uur, laatst gewijzigd op 26 augustus 2011 11:21 uur

Nieuwbouw Maremak van start

Nieuwbouw Maremak van start

Op de foto: Leerlingen van basisschool De Beemden zongen donderdag tijdens de eerste officiële handeling van de nieuwbouw voor sbo-school De Maremak een speciaal lied. (Foto: Peter de Koning)

De nieuwbouw van sbo-school De Maremak bij basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel-Oost is donderdagmiddag officieel van start gegaan. In het bijzijn van leerlingen van beide scholen werd de eerste steen gelegd door wethouder Anton van Aert, die ook het woord voerde samen met algemeen directeur Wim van der Linden van schoolbestuur Sint-Christoffel.

Als instelling voor speciaal basisonderwijs vertrekt De Maremak volgend jaar uit brede school De Wilgenbroek om plaats te maken voor basisschool De Hobbendonken. De Maremak krijgt een nieuw onderkomen en groeit samen met basisschool De Beemden, de gymzaal van turnclub Tabitta aan de Europalaan en de nieuwbouw voor kinderopvang Kindertuin uit tot een nieuwe brede school. Beide scholen krijgen een eigen entree. Na de verhuizing van De Maremak betrekt basisschool De Hobbendonken de leegkomende lokalen in brede school De Wilgenbroek.

De eerste officiële bouwhandeling werd donderdag door leerlingen van De Beemden opgeluisterd met het lied ’Bij ons op De Beemden’, waarmee zij de kinderen van De Maremak verwelkomden. Die hadden op hun beurt tekeningen gemaakt met daarop enkele wensen, die in een koker gedaan werden en overhandigd aan Jasper van Bijnen van aannemingsbedrijf De Bonth van Hulten.

De wensen werden voorgedragen door algemeen directeur Van der Linden van Sint-Christoffel. ,,De leerlingen van De Maremak willen onder meer dat er op de nieuwe school geen ruzie wordt gemaakt, het elke dag leuk is, een gebouw gerealiseerd wordt waar ze fijn kunnen werken, een speeltuin, een zandbak en een grote klok zodat ze weten wanneer ze weer naar huis kunnen.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Doornmalen electro EmielTechniek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg TopSlank Podium Boxtel Toverboom Filipe Geerts advies