12:41:09    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 maart 2013 16:31 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2013 08:38 uur

Nieuwbouw De Hobbendonken in Boxtelse wijk In Goede Aarde

Nieuwbouw De Hobbendonken in Boxtelse wijk In Goede Aarde

Op de foto: Al jaren wordt gesproken om De Hobbendonken te verplaatsen. Het plan is nu om voor de school aan de Beneluxlaan nieuwbouw te realiseren in de wijk In Goede Aarde. (Foto: Albert Stolwijk).

Basisschool De Hobbendonken aan de Beneluxlaan in Boxtel wordt niet verplaatst naar De Wilgenbroek. Door teruglopende aantallen leerlingen in de komende tien jaren kiest het gemeentebestuur ervoor een nieuw onderkomen te bouwen in de wijk In Goede Aarde. Dat betekent wel dat de Molenwijkschool op haar huidige plek aan de Achterberghstraat blijft.

Wethouder Tossy de Man maakte de keuze voor de veranderde plannen omtrent de zogeheten tweede onderwijscarrousel in Boxtel dinsdagmiddag bekend. Het besluit van het college stemde haar tot tevredenheid, zo meldde ze. De wethouder presenteerde het plan samen met algemeen directeur Wim van der Linden van schoolbestuur Sint-Christoffel, waartoe zowel De Hobbendonken als de Molenwijkschool behoren.

Van der Linden gaf aan begrip te hebben voor de gewijzigde opzet, maar benadrukte wel dat dit betekent dat de Molenwijkschool opgeknapt moet worden. Ondanks dat het schoolgebouw aan de Achterberghstraat zeven jaar geleden nog is aangepast toen de jenaplanschool er haar intrek nam.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de leerlingen van De Hobbendonken hun intrek zouden nemen in de leegstaande lokalen van De Maremak. Deze sbo-school verliet vorig jaar brede school De Wilgenbroek en betrok nieuwbouw aan de Beukums. De plek van De Maremak wordt onder meer ingevuld door een medisch kinderdagverblijf van zorginstelling Cello en waarschijnlijk nog andere zorginstanties.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Elan Bikes support Alfa Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Toverboom