15:37:27    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 april 2014 09:37 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2014 09:38 uur

Nieuw vergadermodel in Boxtel

Nieuw vergadermodel in Boxtel

De 23 leden van de Boxtelse gemeenteraad komen heden, dinsdag 8 april bijeen voor de eerste reguliere raadsvergadering van de nieuwe bestuursperiode 2014-2018. Het aloude vergadermodel met drie commissievergaderingen en een besluitvormende raadsvergadering is overboord gezet; de tweewekelijkse raadsavond doet zijn intrede. Met een hoofdrol voor de inwoners van Boxtel...

In navolging van veel andere gemeenten stapt ook Boxtel af van het traditionele vergadermodel waarin veel voorstellen door het gemeentebestuur werden voorgekookt en ter beoordeling en besluitvorming aan de gemeenteraad werden voorgelegd.

,,Veel meer dan voorheen gaan de raadsleden samen optrekken met de inwoners van Boxtel”, vertelt burgemeester Mark Buijs, die razend enthousiast is over het nieuwe vergadermodel. ,,Het nieuwe model biedt alle ruimte voor burgerparticipatie en we nodigen inwoners dan ook nadrukkelijk uit om mee te doen, mee te denken en mee te praten.”

In plaats van de maandelijkse cyclus met drie raadscommissies en een raadsvergadering, gaat de voltallige gemeenteraad elke twee weken bijeenkomen. De opzet van de bijeenkomsten gaat volgens het zogeheten BOB-systeem: Beeldvormend, Oordeelvormend en Besluitvormend.

,,We zijn er van overtuigd dat volgens dit model veel meer contact met de burgers ontstaat, zeker omdat de beeldvormende raadsavond geen politieke vergadering is, maar een bijeenkomst waar inwoners nadrukkelijk hun zegje mogen doen”, zegt raadsgriffier Veerle van den Broek.

De raadsavond in Boxtel is openbaar en begint om 19.30 uur. De vergaderagenda staat op www.boxtel.nl.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Alfa buisman optiek Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij Podium Boxtel Beleef Boxtel