07:17:28    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 april 2014 11:35 uur

Nieuw contract inzameling plastic

Nieuw contract inzameling plastic

Per 1 januari 2014 verloopt het contract tussen de gemeente Boxtel en Nedvang, het bedrijf dat de huidige inzameling en verwerking van plastic afval voor zijn rekening neemt. Volgens Wethouder Willie van de Langenberg is Boxtel te klein is om deze inzameling zelf te regelen. We sluiten ons daarom aan bij de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch.” Het gaat om een contract met een termijn van twee jaar.

Volgens de wethouder draaide de gemeente quitte met de inzameling van plastic afval in 2013. In de eerste maanden van 2014 is door de invoering van het gedifferentieerd afvalsysteem meer plastic opgehaald dan in dezelfde maanden een jaar eerder. ,,Wat de financiële gevolgen zijn van het nieuwe contract is nog onbekend”, meldt wethouder Van de Langenberg.

De hoeveelheid restafval is in de eerste maanden van 2014 afgenomen. ,,In het huidige contract over restafval, dat op 1 januari 2017 afloopt, staat vermeld dat we jaarlijks een minimum aantal ton afval moeten aanbieden. Door diftar is de hoeveelheid afval echter minder geworden, waardoor we een boete zouden krijgen. Daar protesteren we op dit moment samen met andere Meierij-gemeenten tegen.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Podium Boxtel Geerts advies Remax-optimus Beleef Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg TopSlank Huidtherapie EmielTechniek Toverboom Elan Bikes support Filipe Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen