10:35:07    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 april 2014 23:14 uur, laatst gewijzigd op 15 april 2014 15:52 uur

Nieuw college verdeelt taken

Nieuw college verdeelt taken

Op de foto: Het toekomstige wethouderskwartet van Boxtel. V.l.n.r. Peter van de Wiel (C95), Marusjka Lestrade (D66), Herman van Wanrooij (INbox) en SP'er Eric van den Broek. (Foto: Peter de Koning).

Bij de presentatie van hun concept-beleidsakkoord voor de komende vier jaren hebben de vier Boxtelse coalitiepartijen maandagavond ook de portefeuilleverdeling van het wethouderskwartet bekendgemaakt. Peter van de Wiel (Combinatie95) blijft verantwoordelijk voor onder meer ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzaamheid.

SP'er Eric van den Broek krijgt zoals verwacht de zorg (waaronder decentralisatie WMO) op zijn bordje, maar gaat zich ook bezighouden met economische vraagstukken: ,,Het aanvalsplan dat het bedrijfsleven tijdens de verkiezingscampagne heeft geopperd om de werkgelegenheid aan te pakken, gaan we opstellen samen met de ondernemers."

En ook de herinrichting van het centrum wordt in samenspraak met winkeliers en horeca opgepikt. ,,De vorige week gepresenteerde visie van het Centrummanagement zal daarbij het uitgangspunt zijn." Plannen om de Stationsstraat om te toveren tot een aantrekkelijke toegangsroute vanuit het NS-station hoeven geopperde voorstellen om het winkelhart 'in te dikken' niet te bijten, aldus het toekomstige college van B. en W.

Namens INbox neemt Herman van Wanrooij de portefeuilles Financiën, Verkeer en Sport voor zijn rekening. ,,Wellicht moeten we zaken heroverwegen om geld beschikbaar te houden voor het sociale domein." Als voorbeeld noemde hij de geplande fietstunnel onder de dubbele overweg.

Marusjka Lestrade (D66) heeft maandagavond haar ontslagbrief geschreven aan commissaris van de koning Wim van de Donk. ,,Onze partij staat niet toe dat ik mijn huidige functie als fractievoorzitter in Provinciale Staten combineer met het wethouderschap van Boxtel. Na mijn benoeming volgende week, sta ik per direct op non-actief. Begin mei neem ik afscheid van de Statenvergadering." Lestrade, in het verleden gemeenteraadslid voor D66 in Boxtel, gaat zich bezighouden met onder meer onderwijs, jeugd, kunst en cultuur.

Burgemeester Mark Buijs, niet aanwezig bij de presentatie van het resultaat van de coalitieonderhandelingen, blijft verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, juridische zaken, maar ook voor intergemeentelijke samenwerking, Programma Hoogfrequent Spoorvervoer en strategische aspecten op gebied van ruimtelijke ordening en ecomonie.

Peter van de Wiel gaat als enige wethouder fulltime aan de slag; de overige drie werken vier dagen per week. Per jaar hoopt het aanstaande college zo ruim 170.000 euro aan loonkosten te besparen. Door te snijden in eigen vlees wil het nieuwe college het goede voorbeeld geven bij noodzakelijke bezuinigingen die de komende jaren op de rol staan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Toverboom Remax-optimus TopSlank Geerts advies Olieenzo Podium Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel