01:03:06    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 november 2013 22:27 uur, laatst gewijzigd op 07 november 2013 23:05 uur

Nieuw bouwplan voor Selissen

Nieuw bouwplan voor Selissen

Op de foto: Luchtfoto van het toekomstige woongebied Selissen vanuit een luchtballon.

Selissen is weer in beeld als nieuwbouwlocatie voor Boxtel. De politiek buigt zich komende week over een principeverzoek van projectontwikkelaar Inveniam uit Oss om het gebied tussen Bosscheweg, De Ketting, Duit en rijksweg A2 in vier fasen te bebouwen.

Als eerste zou het gebied achter de straat Duit in beeld komen, daarna de weilanden tussen het politiebureau en café De Oude Ketting. In een later stadium wordt gedacht aan nieuwbouw nabij de A2 en landelijk wonen nabij De Ketting. In de eerste fase is ruimte voor 215 woningen.

Inveniam geeft in het principeverzoek aan gemeentebestuur en -raad aan dat een innovatief plan in vier fasen is ontwikkeld dat alle hindernissen kan wegnemen en op termijn kan leiden tot woningbouw in het gebied Selissen.

De projectontwikkelaar heeft een sterke grondpositie, mede doordat men eigenaar is van de kassen van boer Van de Ven en ook deels in het bezit is van de landerijen van boer Van der Meijden. ,,Een belangrijk aandachtspunt is de ontwikkeling en versterking van de entree van Boxtel rondom de Bosscheweg”, zo stelt Bart Ophoff van Inveniam.

Lees meer in Brabants Centrum van 7 november.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Toverboom Filipe Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Remax-optimus TopSlank Beleef Boxtel