19:01:07    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:53 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:53 uur

Nieuw Boxtels zorghuis Sefkat opent wachtlijst

Nieuw Boxtels zorghuis Sefkat opent wachtlijst

Op de foto: Turkse en Marokkaanse ouderen worden vanaf september verzorgd in het voormalige verpleeghuis Lindenlust aan de Bosscheweg te Boxtel. (Archieffoto Brabants Centrum).

De wachtlijst van woonzorgcentrum Sefkat is sinds deze week geopend. Sefkat, onderdeel van Zorggroep Elde (ZGE), is het eerste zorghuis in Nederland dat intramurale verpleeghuiszorg biedt aan Turkse en Marokkaanse ouderen. De instelling heeft vanaf 12 september in het voormalige Boxtelse verpleeghuis Lindenlust plaats voor achttien ouderen, die allemaal zijn aangewezen op zeer intensieve verpleeghuiszorg.

Woonzorgcentrum Sefkat is een verpleeghuis voor Turkse en Marokkaanse ouderen met psychogeriatrische en somatische aandoeningen, waar gedurende 24 uur zeven dagen per week zorg geboden wordt aan de achttien cliënten. ,,De bewoners zijn veelal ouderen die in de thuissituatie niet meer verpleegd en verzorgd kunnen worden. In zorghuis Sefkat zal men rekening houden met de gewoontes en levenswijze van de bewoners, wat zich uit in personeel dat de eigen taal verstaat, maar ook bijvoorbeeld in halal-maaltijden en de inrichting”, legt coördinator Deniz Özkanli van het zorghuis uit.

Mensen die interesse hebben in een zorgplek in Sefkat, kunnen zich melden bij Özkanli voor een intakegesprek. De belangstelling is volgens de coördinator nu al groot. ,,Toen we drie jaar geleden begonnen met dit project, konden we moeilijk inschatten of er veel animo zou zijn voor dit specifieke en unieke zorgaanbod voor allochtone ouderen. We hielden er rekening mee dat er wellicht wat schroom zou bestaan in de Turkse en Marokkaanse gemeenschap voor dit nieuwe initiatief. Maar het tegendeel is waar, want inmiddels worden we helemaal plat gebeld door belangstellenden uit het hele land. Er is duidelijk heel veel behoefte aan deze bijzondere zorgvoorziening.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 maart.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Filipe Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Geld en Makelaardij TopSlank Geerts advies