15:27:29    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 30 augustus 2013 12:52 uur, laatst gewijzigd op 30 augustus 2013 13:19 uur

Natuursteen op Dommelplateau

Natuursteen op Dommelplateau

Op de foto: Momenteel krijgt de stalen constructie van het 'zwevend' plateau aan de Dommeloever in hartje Boxtel een bekleding van natuursteen. (Foto's: Henk van Weert).

De stalen constructie die in juli werd gebouwd aan de westelijke Dommeloever nabij de Zwaanse Brug in hartje Boxtel, wordt momenteel bekleed met natuursteen. Op 22 september, Zondag Waterdag, moet het ’zwevend’ plateau klaar zijn.

Het Dommelplateau bij het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat, waarvoor in juni en juli de stalen funderingspalen werden aangebracht, krijgt zitbankjes en mensen kunnen er lopen om de rivier beter te beleven. De smalle kade bij lunchroom 't Zonneke wordt opnieuw bestraat om de oever, waar ook een aanlegplaats voor kano's komt, beter te kunnen bereiken. Aan de overkant van het water wordt onder de Zwaanse Brug een drijvende looprichel gerealiseerd als faunapassage voor kleine dieren.

Waterschap De Dommel viert dit jaar het 150-jarig bestaan. Het publieksevenement Zondag Waterdag dat jaarlijks wordt georganiseerd, staat mede in het teken van dit jubileum, maar markeert ook het einde van een omvangrijk herinrichtingsproject. Samen met het gemeentebestuur werkte het waterschap onder de titel Dommel door Boxtel aan verfraaiing van de rivier en haar oevers. Dat leidde aanvankelijk overigens tot nogal wat bezwaren en rechtszaken en daarom duurde het uiteindelijk tien jaar voordat een punt gezet kan worden achter het project.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Natuursteen op Dommelplateau Natuursteen op Dommelplateau

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus EmielTechniek buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij Alfa Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Toverboom