04:14:52    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 22 januari 2015 12:03 uur, laatst gewijzigd op 22 januari 2015 12:21 uur

'Naar Boxtels Open kijk ik echt uit'

\'Naar Boxtels Open kijk ik echt uit\'

Grote namen doen ook dit jaar weer mee aan het Boxtels Open-dartstoernooi. Dat wordt zondag 25 januari gehouden bij ‘l Union aan de Molenwijkseweg. Vorig jaar schreef de Belg Kim Huybrechts – die eind december een thriller speelde op het PDC WK tegen veelvoudig wereldkampioen Phil Taylor - het Boxtelse toernooi op zijn naam.

Voor Dick van Dijk is het Boxtels Open een must. De World Cup-winnaar van 2005 komt hier tenslotte vandaan. ,,Het is een goed en gezellig toernooi”, weet Van Dijk. ,,En dan zie ik een hoop bekenden weer even. Dat sociale is voor mij belangrijk. Toernooien speel ik elk weekend, maar naar het Boxtels Open kijk ik echt uit. Dit toernooi wil ik per se een keer winnen. Ik ben al Boxtels kampioen singles en koppels geweest, maar deze titel hoort er gewoon bij.”

Van Dijk moet echter een slag om de arm houden. Met dank aan zijn nieuwe sponsor Shopdarts loopt hij dit seizoen het PDC-circuit af en daarvoor moet hij dit weekend in Duitsland gooien. ,,Het ligt er dus aan hoe laat ik terug ben uit Duitsland. Maar normaal gesproken ben ik er, zoals elk jaar.”

GOED BEKEND

Welke bekende namen dit jaar nog meer meedoen, kan Cor Hoogenboom van l'Union nog niet zeggen. ,,Een groot deel van de spelers meldt zich namelijk pas op de dag zelf." Maar het doet hem deugd dat er ieder jaar vele bekende en onbekende darters de weg naar l'Union weten te vinden. ,,Wij staan goed bekend."

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Beleef Boxtel Doornmalen electro Podium Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Toverboom Huidtherapie EmielTechniek Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe TopSlank buisman optiek