23:02:02    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 oktober 2012 14:58 uur, laatst gewijzigd op 18 oktober 2012 15:17 uur

Na 68 jaar terug naar Kampina

Na 68 jaar terug naar Kampina

Op de foto: Boxtelaar Han van den Bosch begroet Gabriël Sauer die deze week in Nederland vertoeft om de herdenking van de bevrijding van Boxtel mee te maken. (Foto: Henk van Weert).

Voor zover bekend is hij de enige nog in leven zijnde verzetsman die in september en oktober 1944 geallieerde luchtlandingsmilitairen verborgen hielp houden in de Kampina. Sinds 1956 woonachtig in de Verenigde Staten is Gabriel Sauer (86) terug in Nederland om zondag 21 oktober de herdenking van de Boxtelse bevrijding bij te wonen.

De komst van Sauer naar Nederland heeft alles te maken met de publicatie van het boek Kampina Airborne dat Peter van der Linden uit Oisterwijk schreef en dat zondagochtend om 11.00 uur wordt gepresenteerd in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg. Tegelijk wordt daar een expositie geopend met tal van unieke voorwerpen en documenten uit de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingstijd die Boxtelaar Han van den Bosch bijeenbracht. 's Middags is Sauer om 13.30 uur present bij de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid bij het Verzetsmonument op de Roond.

In de papieren editie van donderdag 18 oktober van Brabants Centrum is een exclusief interview met Gabriel Sauer te lezen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geerts advies Toverboom Meubelmakerijdenberg Filipe Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Alfa Doornmalen electro Huidtherapie Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo