15:20:04    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 06 juli 2011 16:28 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2011 22:48 uur

NK Schaken goed verlopen

NK Schaken goed verlopen

Op de foto: De top drie van het Nederlands kampioenschap schaken: Robin Swinkels, Ivan Sokolov en Anish Giri. (Foto: Albert Stolwijk).

Directeur Walter Tibosch van mbo-opleiding SintLucas en burgemeester Frank van Beers kijken met een positief gevoel terug op het Nederlands kampioenschap schaken dat twee weken lang in Boxtel is gehouden. Het tweetal ziet graag een terugkeer van het evenement naar Boxtel.

Tibosch stelde het gebouw van SintLucas aan de Burgakker beschikbaar voor het Nederlands kampioenschap schaken. De schooldirecteur ziet graag dat het kampioenschap nog eens terugkeert naar SintLucas. ,,Het is ons goed bevallen en we stellen onze accommodatie graag nog eens ter beschikking.”

Ook burgemeester Van Beers staat open voor een vervolg van het toernooi in Boxtel. ,,Niet alleen het NK, maar ook de schaakchallenge hebben me positief verrast”, zegt Van Beers. ,,De Boxtelaren zijn door de challenge betrokken geraakt bij de schaaksport, de kinderen waren allemaal erg enthousiast. Als de organisatie terug wil komen, is ze van harte welkom. De gemeente Boxtel zorgt gegarandeerd voor een stormachtig verloop. Al hadden we niet verwacht dat het zó stormachtig zou worden”, sprak de burgemeester, waarmee hij refereerde aan de zomerstorm die dinsdag 28 juni over Boxtel raasde.

Anish Giri en Zhaoqin Peng zijn de winnaars van de nationale schaaktitels. Tijdens het Nederlands kampioenschap schaken bij mbo-opleiding SintLucas in Boxtel wist het tweetal met een ruime voorsprong op de tegenstanders de titel te behalen. De prijs voor de spectaculairste zet ging naar Ruud Janssen die in het eindklassement op de laatste plaats eindigde.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Alfa Podium Boxtel EmielTechniek Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij buisman optiek Filipe Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen