15:42:55    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 juli 2011 09:23 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2011 09:24 uur

Muziektoppers op Bazaar Boxtel

Muziektoppers op Bazaar Boxtel

Op de foto: De Amerikaanse blueszangeres Candye Kane treedt zondag 3 juli op tijdens de Bazaar Boxtel.

’Ontmoet je buren uit mooie culturen’. Dat is het motto van de tiende editie van de Bazaar Boxtel, die zondag 3 juli in park Molenwijk wordt gehouden. De organisatoren rekenen ook dit jaar op enkele duizenden bezoekers. Opvallend is het ijzersterke muziekprogramma, waarbij de Boxtelse rockband Fahrenheit Twins, de in Boxtel geboren en getogen Marokkaanse zangeres Charha-Z en de Amerikaanse bluesdiva Candye Kane het hoofdpodium betreden.

De komst van Candye Kane mag opmerkelijk genoemd worden. De Bazaar Boxtel wil volgens voorzitter Geert Duijghuizen vooral lokaal talent een podium bieden. ,,Maar deze geweldige blueszangeres werd ons op een presenteerblaadje aangeboden en dan zeg je natuurlijk geen nee”, lacht Duijghuizen, die samen met een grote groep vrijwilligers werkt aan de opzet van het festival.

Candye Kane zal op de Bazaar Boxtel optreden met de groep United by Music. ,,Dat is een groep enthousiaste popmuzikanten met een verstandelijke beperking die momenteel op tournee is in Nederland”, vertelt de voorzitter. ,,United by Music geeft talentvolle mensen met een verstandelijke beperking een kans om op te treden voor een groot publiek. Door bluesmuziek te maken probeert men beter in de samenleving te integreren.”

De samenwerking met de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane is veelbelovend. Ze is in eigen land razend populair en won gedurende haar carrière meerdere Blues Music Awards. De zangeres wil niet alleen de bluesmuziek buiten de Verenigde Staten promoten, maar ook een bijdrage leveren aan het weghalen van barrières tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

In 2005 werd de eerste try-out van United by Music gehouden tijdens het South West Festival in Sliedrecht. Momenteel toert Candye Kane door Europa en staat ze op podia in Amsterdam, Luxemburg, Parijs, Brussel en Göteborg.

Het muziekprogramma vormt jaarlijks een wezenlijk onderdeel van de Bazaar Boxtel. Met de populaire rockband Fahrenheit Twins probeert de organisatie ook jongeren naar park Molenwijk te lokken. De band lanceerde eerder dit jaar in de Eindhovense poptempel De Effenaar haar nieuwe cd ’Empire of Sand’ en timmert nadrukkelijk aan de weg.

Fahrenheit Twins is de hoofdact van de Bazaar Boxtel, samen met uitsmijter Charha-Z. Deze Boxtels-Marokkaanse zangeres, die eigenlijk Chahrazad Msellek heet, zette in 2003 vanuit het niets haar naam op de kaart met de demo ’Give It All Up’.

Het nummer kwam binnen op nummer één van de Marokkaanse RTM-hitlijst en bleef daar een half jaar onafgebroken staan. Ineens kon Chahra-Z in Marokko niet meer over straat zonder handtekeningen uit te delen. Ook in Nederland werd de oud-Boxtelse bedolven onder een stroom publiciteit.

De Bazaar Boxtel duurt van 11.00 tot 18.30 uur en is gratis toegankelijk. Meer weten? Surf naar www.bazaarboxtel.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Alfa Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Filipe TopSlank Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom EmielTechniek Remax-optimus Podium Boxtel Doornmalen electro