10:03:13    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 mei 2011 16:06 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2011 09:59 uur

Muziekkiosk naar Boxtel-Oost

Muziekkiosk naar Boxtel-Oost

Op de foto: De muziekkiosk verhuist in het najaar naar de wijk Boxtel-Oost. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De muziekkiosk die tot 2009 op de Markt stond, krijgt een nieuw onderkomen. In het najaar verhuist de creatie van architect Paul Strik naar het grasveld aan de Hobbendonkseweg in de wijk Boxtel-Oost. De kiosk komt te staan aan de sociale as in Boxtel-Oost en wordt gebruikt bij evenementen in de wijk.

De afgelopen jaren waren diverse locaties in beeld voor de kiosk. Zo werd er onder meer over gedacht de muziektent een plekje te geven bij het Jacob-Roelandslyceum of het Ursulacomplex. Samen met architect Strik heeft wethouder Anton van Aert de diverse locaties bezocht om te bekijken waar de kiosk het best op z’n plek zou zijn. ,,Wegens de grote omvang kan de kiosk niet overal staan”, legt Van Aert uit. ,,De muziektent heeft een doorsnee van tien meter en neemt dus veel ruimte in beslag.”

De keuze viel uiteindelijk op het grasveld in de wijk Oost, direct langs de sociale as. ,,Stichting Wijkorgaaan Boxtel-Oost wil de sociale cohesie in de wijk verbeteren en de kiosk kan daarbij een rol spelen”, stelt Van Aert. ,,De kiosk kan worden ingezet bij evenementen en ook de nabijgelegen scholen kunnen er gebruik van maken.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie EmielTechniek buisman optiek Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Filipe TopSlank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo