16:13:11    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 april 2012 21:23 uur, laatst gewijzigd op 13 april 2012 21:27 uur

Music BOXtel klaar voor Máxima

Music BOXtel klaar voor Máxima

Op de foto: Wethouder Anton van Aert dirigeert de 130 musicerende leerlingen van Music BOXtel in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

Het project Music BOXtel van MiK Kunsteducatie beleefde vrijdag een nieuw hoogtepunt: een lenteconcert met 130 kinderen. In de bomvolle Tijberzaal traden leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool op met het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie.

Music BOXtel is voortgekomen uit het landelijke initiatief 'Kinderen maken muziek', dat werd gelanceerd ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van prinses Máxima. De grote finale is op 6 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar liefst 2.800 kinderen uit heel Nederland gaan optreden voor de prinses.

De 130 muzikanten uit de groepen 6, 7 en 8 van beide Boxtelse scholen zullen erbij zijn. Ze lieten in de Tijberzaal zien en horen helemaal klaar te zijn voor een muzikale begroeting van Máxima; niet alleen de naar de prinses genoemde blues klonk als een klonk, ook de Amalia Polka deed het goed.

Speciale gast in de Tijberzaal was wethouder Anton van Aert, die Music BOXtel een warm hart toedraagt. Ditmaal was hij meer dan luisteraar; hij nam ook het dirigeerstokje ter hand en liet - gehuld in slipjas - zien meer te kunnen dan alleen besturen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Elan Bikes support Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg TopSlank Remax-optimus EmielTechniek Podium Boxtel Alfa Olieenzo Huidtherapie Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht