22:03:27    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 13 september 2014 13:08 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2014 13:10 uur

Monumentendag: één activiteit...

Monumentendag: één activiteit...

Op de foto: De Boxtelse Sint-Petrusbasiliek vanuit de lucht.

In Boxtel en omgeving vindt zaterdag 13 september slechts één activiteit plaats tijdens Open Monumentendag: in de Sint-Petrusbasiliek.

In een streven het middeleeuwse kerkgebouw in de toekomst voor meer activiteiten te benutten dan alleen de katholieke eredienst, wordt de Sint-Petrusbasiliek in hartje Boxtel zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur opengesteld voor het publiek. Er is onder meer een kleine tentoonstelling te zien over de bouw van het middeleeuwse monument en een film over de Heilig Bloedprocessie. In tegenstelling tot vorige week werd vermeld, worden wél rondleidingen verzorgd; er vinden echter geen torenbeklimmingen plaats.

Het comité dat pleit voor meer activiteiten in de basiliek bestaat uit Marianne van Beers, Jan van Beers, Steven van Groeningen en Jan Jaspers.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Alfa Geld en Makelaardij Olieenzo TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel buisman optiek