18:37:16    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 02 april 2014 15:44 uur, laatst gewijzigd op 02 april 2014 15:45 uur

Moestuin bij de Kinderboerderij

Moestuin bij de Kinderboerderij

Op de foto: Rikke Schultz (4) mocht woensdag een lintje doorknippen. Met deze handeling werd de moestuin in de Kinderboerderij Boxtel officieel geopend. (Foto: Annelieke van der Linden).

Bij de Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad is woensdagmiddag gestart met een moestuin voor en door kinderen. Om de week op woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur leren deelnemers groente en fruit kweken. Ongeveer twintig kinderen waren aanwezig bij de aftrap en gingen na het officiële gedeelte meteen aan de slag.

Sommige kinderen plantten zaadjes en andere deelnemers gingen aan de slag met het wieden van onkruid. Met de producten die uit de moestuin komen, worden de dieren gevoerd, jam gemaakt, taarten gebakken en salades gemaakt. Ook heeft de moestuin al een naam: De Spruitjesclub. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom; zij kunnen zich gratis aanmelden via e-mailadres kinderboerderijboxtel@hetnet.nl. Om de week wordt in de tuin gewerkt; het volgende moment vindt plaats op woensdag 16 april.

Lees meer over de moestuin van Kinderboerderij Boxtel in Brabants Centrum van donderdag 3 april. Op de Facebookpagina van Brabants Centrum zijn meer foto's van de moestuin te vinden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Olieenzo Filipe Huidtherapie Remax-optimus Meubelmakerijdenberg TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Toverboom Podium Boxtel Alfa