07:16:48    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 maart 2014 11:10 uur, laatst gewijzigd op 28 maart 2014 11:11 uur

Ministerie: wél afspraken Cuadrilla

Ministerie: wél afspraken Cuadrilla

Het ministerie van Economische Zaken heeft donderdag bekend gemaakt dat Cuadrilla wel degelijk aansprakelijk is bij schaliegasboringen in Nederland. Mocht bij (proef)boringen eventueel schade ontstaan, dan kan het Britse bedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Milieudefensie diende donderdag een verzoek in om de boorvergunning van Cuadrilla in te trekken. Volgens Milieudefensie bestaat er geen afspraak over financiële aansprakelijkheid van het boorbedrijf. De organisatie baseert deze conclusie op jurisprudentie van het Rijk en Cuadrilla. Het ministerie maakte bekend dat dit document er wel is, inmiddels is dit op de documentenlijst geplaatst.

Milieudefensie stelt dat de afspraken alleen gelden voor het dochterbedrijf dat in de provincie Noord-Brabant wil boren en niet voor geplande (proef)boringen in de gemeente Noordoostpolder. De organisatie roept de minster op volledige openheid te geven over de bestaande afspraken met Cuadrilla.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Remax-optimus buisman optiek Olieenzo Beleef Boxtel TopSlank Podium Boxtel Elan Bikes support Alfa EmielTechniek Geld en Makelaardij Doornmalen electro Filipe