08:21:05    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 26 augustus 2013 12:33 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 00:19 uur

Milieudefensie: 'Uitstel van executie'

Milieudefensie: \'Uitstel van executie\'

Op de foto: Vrijdag werd op de Boxtelse weekmarkt protest gevoerd tegen gasboringen. (Foto: Gerard Schalkx).

Hoewel minister Henk Kamp van Economische Zaken het regeringsbesluit over schaliegas uitstelt tot oktober, maakt hij de weg vrij voor schaliegaswinning in Nederland. Dat zegt Milieudefensie in haar reactie op de brief die de minister vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

,,Op basis van een omstreden onderzoek van ingenieursbureau Witteveen+Bos concludeert Kamp dat de risico’s van schaliegaswinning ’goed te ondervangen zijn’ en dat proefboringen nodig zijn om de economische haalbaarheid van schaliegaswinning in ons land vast te stellen”, zegt Geert Ritsema van Milieudefensie. Zijn organisatie vindt dit uitstel van de executie en wil dat de minister stopt met het zoet houden van de inwoners van Boxtel, Haaren en de Noordoostpolder: ,,Het bestaande verbod op schaliegasboringen moet verlengd worden.”

Milieudefensie is vanavond om 20.00 uur bij een informatieavond over schaliegas in de Lennisheuvelse basisschool Sint-Theresia. Ritsema is er één van de sprekers. Ook wethouder Peter van de Wiel van Boxtel en vertegenwoordigers van Burgerinitiatief Schaliegasvrij Boxtel en bewonersorganisatie ’Zeg nee tegen SG’ voeren het woord. Voorafgaand wordt om 17.30 uur de boorlocatie op bedrijventerrein Vorst bezocht.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie buisman optiek EmielTechniek Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geerts advies Olieenzo