16:11:24    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 03 september 2014 17:16 uur, laatst gewijzigd op 03 september 2014 19:08 uur

Middeleeuwse boerderij in bouwplan Zonnegolven

Middeleeuwse boerderij in bouwplan Zonnegolven

Op de foto: Op de plek waar de graafmachine staat, wordt door archeologen gezocht naar sporen van middeleeuwse bewoning. Op de achtergrond zijn de woningen van Zonnegolven fase 1 zichtbaar. (Foto: Marc Cleutjens).

In de wijk Zonnegolven is een boerenerf uit de dertiende eeuw gevonden. Op het betreffende terrein worden woningen gerealiseerd en voorafgaand aan het bouwrijp maken werden de vondsten gedaan. Er werd niet alleen een boerderijerf gevonden, maar ook bewoningssporen uit de IJzertijd.

Op het terrein tussen de huidige woonwijk Zonnegolven en de Munselse Hoeve worden twinitig huurwoningen gerealiseerd. Voor aanvang van de werkzaamheden is door het onderzoeksbureau Econsultancy onderzoek gedaan naar mogelijke archeologische resten. Het gebied rond In Goede Aarde staat namelijk bekend als een rijk archeologisch terrein.

De boerderij is ongeveer 25 meter bij 9 meter en is duidelijk afkomstig uit het begin van de dertiende eeuw. Naast de boerderij worden ook schuren, hooimijten en een waterput verwacht. Het bureau gaat de vondsten in kaart brengen, het levert verder geen vertraging op voor de bouwwerkzaamheden.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 4 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Toverboom Filipe Elan Bikes support Geld en Makelaardij EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel