17:34:37    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 15 oktober 2012 20:53 uur, laatst gewijzigd op 15 oktober 2012 21:01 uur

Michael van Gerwen gehuldigd

Michael van Gerwen gehuldigd

Op de foto: Michael van Gerwen poseert met de trofee van de World Grand Prix, de dartswedstrijd die hij zondagavond won. (Foto: Marcel Fischer).

De kersverse dartkampioen Michael van Gerwen was maandagavond om half zeven nog niet thuis van zijn reis vanuit Dublin, maar zijn familie én wethouder Willie van de Langenberg stonden al klaar in het huis aan de Esdoorngaard om hem op te vangen. Wethouder Van de Langenberg was lovend over de 23-jarige Boxtelaar die zondagavond de World Grand Prix binnensleepte.

,,Je werd door iedereen de eeuwige belofte genoemd, maar mensen vergeten dat je pas 23 jaar bent. En dat is ten opzichte van je concurrenten nog heel jong. Je hebt dus nog een grote toekomst voor je”, zo sprak Van de Langenberg maandagavond. ,,Uit mijn voetbaltijd weet ik nog dat een 4-1 achterstand niet meer in te halen valt. Dan is het wegwezen. Maar jij wist deze achterstand om te buigen naar een 6-4 overwinning. Dan ben je een groot kampioen.”

Van Gerwen en zijn vriendin Daphne ontvingen van de gemeente Boxtel een grote bos bloemen én een dinerbon. ,,Als je in Boxtel ergens gaat eten, denk dan aan alle Boxtelaren die met je hebben meegeleefd”, zei Van de Langenberg. De dartkampioen gaf aan dat hij de afgelopen dagen ’schitterend’ had gevonden. ,,Ik droomde ervan deze wedstrijd te winnen en nu is het zo ver. Mijn doel was dit jaar de top zestien te bereiken en dat is gelukt.” Van Gerwen staat nu op plek acht bij de bond PDC.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Elan Bikes support Filipe EmielTechniek Huidtherapie Podium Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies buisman optiek Alfa Toverboom