11:17:51    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 15:51 uur, laatst gewijzigd op 19 maart 2014 15:53 uur

'Met potlood stemmen: belachelijk!'

\'Met potlood stemmen: belachelijk!\'

Op de foto: Nederland moet maar snel terug naar de stemcomputer, zegt voormalig VVD-wethouder Dirk van Zuidam als hij in de Wilgenbroek zijn stem uitbrengt. (Foto: Henk van Weert).

Met gemiddeld vijftig tot zestig bezoekers per uur valt de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Boxtel helemaal niet tegen. De prognose dat minder dan de helft van het aantal stemgerechtigde kiezers komt opdagen, kunnen de leden van de stembureaus dan ook maar moeilijk geloven.

Oud-wethouder Dirk van Zuidam was nummer 301 die zich net na de lunch in brede school Wilgenbroek meldde bij zijn echtgenote Arna, de voorzitter van het stembureau. Ook hij moest zich legitimeren voordat een stembiljet werd uitgereikt. ,,Na Florida is er nergens zo’n achterhaald stemmethode dan in Nederland. Belachelijk dat we het hier allemaal handmatig moeten doen”, moppert de VVD’er.

Hij hoopt dat de stemcomputer weer snel terugkeert. ,,Dat kan ook makkelijk met een verbeterd systeem waarbij je na een druk op de stemcomputer een strookje met een streepjescode krijgt dat vervolgens wordt gescand als je het een stembus deponeert.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij buisman optiek Doornmalen electro Remax-optimus Olieenzo EmielTechniek Huidtherapie Filipe Alfa TopSlank Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geerts advies Toverboom