15:50:30    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 juli 2011 06:01 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2011 06:07 uur

Met persoonlijk record naar finale

Met persoonlijk record naar finale

Op de foto: Olaf van den Bergh presteert prima tijdens zijn internationaal debuut. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Olaf van den Bergh heeft zich geplaatst voor de finale van de 400 meter sprint op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Turkse Trabzon. De Boxtelse atleet verbeterde in de kwartfinale zijn persoonlijke record en wil die prestatie in de eindstrijd nog eens over doen.

Van den Bergh moest in zijn serie strijden tegen vijf atleten. Alleen de snelste twee sprinters plaatsten zich voor de finale. Hij versloeg vier concurrenten, maar kon niet op tegen Clovis Asong uit Groot-Brittanië, die met een tijd van 46.74 seconden op de eerste plaats eindige. Van den Bergh deed het ook naar behoren en liep 49.06. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijke record van 49.46 seconden.

Het zeventienjarige talent is lid van de Vughtse atletiekclub Prins Hendrik en maakt tijdens het EJOF deel uit van de Nederlandse selectie van NOC*NSF. Hij krijgt vandaag, dinsdag, de kans om bij te komen van zijn inspanningen. Woensdag worden de prijzen verdeeld. ,,Het was spannend, want die Engelsman liep een EJOF-record. Ik moest vol aan de bak om kans te maken op een finaleplaats”, vertelde Van den Bergh na afloop van zijn race. ,,Mijn ambitie voor de finale is om mijn persoonlijk record wederom aan te scherpen.”

De halve finale is om nog onbekende redenen komen te vervallen. Van den Bergh is door de behaalde resultaten in de andere races als zevende geplaatst voor de finale. Donderdag komt hij in actie met de Nederlandse estafetteploeg. Op die dag staat de kwalificatieronde van de vier keer honderd meter estafette op het programma, vrijdag volgt de finale. Overigens is bij de vrouwen Vera van den Haak uit Den Haag verzekerd van een plek in de eindstrijd. Zij liep een tijd van 55.14 seconden en verbeterde daarmee eveneens haar persoonlijke record.

Auteur: Maarten de Jong

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geerts advies Filipe Huidtherapie Olieenzo Podium Boxtel TopSlank Alfa Elan Bikes support Geld en Makelaardij buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus