12:05:31    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 31 januari 2013 10:01 uur, laatst gewijzigd op 31 januari 2013 20:39 uur

Meldkamer gevestigd in Boxtel

Meldkamer gevestigd in Boxtel

Op de foto: Wethouder Wim van der Zanden (rechts) verrichtte donderdag de officiële opening van de meldkamer tijdens een ondernemersontbijt in het pand van RV Security. (Foto: Peter de Koning).

Sinds 1 januari is een ruimte ingericht in het pand van beveiligingsbedrijf RV Security aan de Havervelden in Boxtel waar op diverse computerschermen camerabeelden van onder andere bedrijventerrein Ladonk te zien zijn. De meldkamer werd vanochtend officieel geopend door wethouder Wim van der Zanden tijdens een ondernemersontbijt.

Alexander van Eindhoven, voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Boxtel, gaf donderdag aan dat de lijnen tussen RV Security, de politie en de brandweer kort zijn door de centrale ligging van de meldkamer in Boxtel. John Spriel, eigenaar van RV Systems, noemt de samenwerking in deze regio uniek. ,,Alles zit nu onder één dak. En wij bewaken immers onze buren, dus dan moet het goed gebeuren."

24 uur per dag bekijken medewerkers de videobeelden. Zij maken telkens een virtuele bewakingsronde over Ladonk. Daarnaast rijden surveillancewagens rond over het terrein. Die houden constant contact met de meldkamer.

Lees meer over de meldkamer in het Brabants Centrum van donderdag 31 januari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Podium Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Remax-optimus TopSlank EmielTechniek Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij Alfa