19:26:57    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:36 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2011 16:46 uur

Meidoornhaag wekt frustratie bij Liempdse jeugd

Meidoornhaag wekt frustratie bij Liempdse jeugd

Op de foto: Niels van Acht is het beu. Steeds als hij met vriendjes aan het voetballen is in de speeltuin aan de Koolhof, raakt een bal lek. Oorzaak? De meidoornhaag met scherpe prikkers waarmee het veldje wordt afgeschermd. (Foto: Albert Stolwijk).

Het speeltuintje en trapveldje aan de Koolhof in Liempde is in trek bij de jeugd uit de buurt. Wat wil je, het is een prachtige voorziening waar menigeen jaloers op zou zijn. Toch zijn er problemen. De mooie meidoornhaag die de speelplek omringt heeft scherpe prikkers. Nadat onlangs voor de zoveelste keer een bal lek werd geprikt, vindt Niels van Acht het welletjes.

De twaalfjarige jongen schreef onlangs een brief naar het gemeentebestuur, het wijkorgaan en de dorpsraad waarin hij zijn beklag deed over het feit dat regelmatig een bal sneuvelt door de doorns. ,,Steeds meer kinderen mogen van hun ouders geen bal meer meebrengen omdat deze vaak na een of twee keer voetballen kapot is.” Een oplossing is volgens Niels niet zo moeilijk: ,,Plaats een haag zonder doorns of zet een hekje voor de huidige heg, zodat de ballen daar niet meer in terecht kunnen komen.

Auteur: HENK VAN WEERT

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro buisman optiek Olieenzo Filipe Toverboom Podium Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Remax-optimus EmielTechniek TopSlank