23:31:15    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 augustus 2013 16:59 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2013 17:01 uur

Meer zonnepanelen Sint-Joseph

Meer zonnepanelen Sint-Joseph

Op de foto: In maart 2013 werden op de daken van huurwoningen aan de Berkengaard in Boxtel-Oost zonnepanelen geplaatst door Sint-Joseph. (Foto: Peter de Koning).

Woonstichting Sint-Joseph houdt woensdag 14 augustus een informatieavond over het aanbrengen van zonnepanelen. Zij nodigt hiervoor 165 huishoudens uit. Eerder dit jaar selecteerde de woonstichting al 80 huishoudens voor het proefproject Zonnig Huren dat inmiddels is opgeleverd.

De informatieavond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot. Inhoudelijke informatie over de zonnepanelen verzorgt bestuursvoorzitter Marc Verbeeten van de Energie Coöperatie Boxtel. Die coöperatie is verantwoordelijk voor de levering en plaatsing van de zonnepanelen. Sint-Joseph heeft het voornemen om dit jaar nog duizend zonnepanelen te laten plaatsen door de EC Boxtel.

Tijdens het proefproject eerder dit jaar zijn 192 panelen geplaatst. Directeurbestuurder Rob Dekker geeft aan dat Sint-Joseph een huurverhoging voor ieder geplaatst paneel vraagt. ,,Maar de bewoner is de grote winnaar van dit duurzame project”, zegt Dekker. ,,Ook al betaalt hij gemiddeld 360 euro per jaar meer huur, de opbrengst is 570 euro op jaarbasis. Deze rekensom laat zien dat het bewoners 220 euro oplevert.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank EmielTechniek Alfa Filipe Geerts advies Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo buisman optiek Beleef Boxtel