06:40:23    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 september 2013 11:21 uur, laatst gewijzigd op 04 september 2013 11:23 uur

Meer kritiek op schaliegasrapport

Meer kritiek op schaliegasrapport

Op de foto: Geert Ritsema van Milieudefensie verwoordt de kritiek op de plannen voor proefboringen naar schaliegas in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Milieudefensie vermoedt dat het ministerie van Economische Zaken ingenieursbureau Witteveen+Bos onder druk heeft gezet om de conclusies van het omstreden schaliegasrapport aan te passen. ,,Uit analyse van dit rapport dat vorige week verscheen, blijkt dat de risico's die de onderzoekers in het rapport duidelijk benoemen, in de concluderende samenvatting behoorlijk verzacht worden”, aldus Milieudefensie.

Milieudefensie vraagt deze week in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur documenten op die meer inzicht kunnen geven in de communicatie hierover tussen het ministerie en Witteveen+Bos. In de samenvatting van het onderzoeksrapport dat het ingenieursbureau maakte in opdracht van het ministerie, worden in de ogen van Milieudefensie ’stellige conclusies’ getrokken over de risico's van schaliegasboringen: boren zou in Nederland veilig kunnen, de risico's zijn beheersbaar. ,,In de onderliggende bijlagen van het rapport zijn de beweringen over die risico's echter vaak aanzienlijk minder stevig, of worden de conclusies uit de samenvatting zelfs tegengesproken”, aldus Milieudefensie.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 september.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Filipe Geerts advies TopSlank Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen