16:09:09    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 21 augustus 2013 09:34 uur, laatst gewijzigd op 21 augustus 2013 16:25 uur

'Meepraten over wijk Selissenwal'

\'Meepraten over wijk Selissenwal\'

Op de foto: Jan Pennings en Marria van den Hoven nodigen wijkbewoners van Selissenwal uit om vanavond mee te praten over de toekomst van hun wijk. (Foto: Gerard Schalkx).

Wie denkt dat de wijk Selissenwal na vele jaren nieuwbouw klaar is, heeft het mis. Dat stellen Jan Pennings en Marria van den Hoven van het Platform Selissen, dat werkt aan een wijkontwikkelingsplan dat later dit jaar aan het gemeentebestuur van Boxtel zal worden voorgelegd. Wijkbewoners mogen woensdag 21 augustus hun zegje doen in gemeenschapshuis De Walnoot.

In verschillende wijken is de gemeente volgens Pennings en Van den Hoven met bewoners bezig met de opstelling en uitwerking van een wijkontwikkelingsplan. In Selissenwal gebeurt dat volgens de bestuursleden van het platform niet. ,,In Selissenwal is de laatste jaren zoveel gebouwd dat het lijkt of de gemeente daar klaar is”, constateren ze.

Veel bewoners vinden evenwel dat de wijk nog lang niet klaars is. Vooral op het gebied van leefbaarheid is nog een hoop te doen, zo stellen Pennings en Van den Hoven. ,,De afgelopen jaren zijn er verschillende informatieavonden en bijeenkomsten gehouden waarin gevraagd werd naar toekomst en de wensen van bewoners. Een paar leden van het Platform Selissen hebben gekeken welke visie, wensen en ideeën uit het verleden nog steeds zijn en of die nog actueel zijn voor de toekomst van Selissenwal. We willen bekijken welke plannen de komende vier jaren gerealiseerd zouden kunnen worden”, zegt Van den Hoven.

Het Platform Selissen noemt enkele wensen die op het verlanglijstje staan in de wijk. Zo wil men jongeren meer betrekken bij de wijk, is er behoefte aan veilige schoolroute met oversteekplaatsen en mag het buurtbusnet uitgebreid worden. Verder willen bewoners de bruisende fontein terug, zijn er ideeën voor een wandelroute door de wijk en zouden bewoners graag een ontmoetingsplek aan de Dommel hebben.

De openbare bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Toverboom Alfa Filipe Geld en Makelaardij Doornmalen electro buisman optiek Elan Bikes support Remax-optimus EmielTechniek Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel