10:22:17    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 september 2013 15:21 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2013 09:58 uur

'Meedoen belangrijker dan winnen'

\'Meedoen belangrijker dan winnen\'

Op de foto: Ton de Vreede en Hannie Kouwenhoven van Midi Delft verliezen op de Venakkers van de broers Jan-Willem en Floris van Leeuwen uit respectievelijk Overveen en Heesch. (Foto: Henk van Weert).

Ruim achthonderd jeu de boules-spelers overspoelen vandaag, zaterdag 21 september, het dorp Esch. Inritten en tuinen van inwoners zijn, net als diverse plantsoentjes, omgebouwd tot provisorische wedstrijdbaantjes voor het jaarijkse evenement Het Essche Boeltje. En daar geldt maar één motto: meedoen is belangrijker dan winnen.

Leden van fanfare Sint-Willibrordus zorgen dat de organisatie vlekkeloos verloopt en zijn dik tevreden. ,,Afgelopen dagen heb ik argwanend Buienradar in de gaten gehouden, maar we hebben gelukkig tóch opnieuw prachtig weer”, glundert voorzitter Fred Bergman terwijl op het plein voor dorpshuis De Es de Boxtel City Band voor vrolijke muziek zorgt.

De broers Jan-Willem en Floris van Leeuwen uit respectievelijk Overveen en Heesch waren dertig jaar geleden al van de partij en hebben sindsdien geen editie overgeslagen. ,,Wat hier in Esch gebeurt is uniek. Ongedwongen met elkaar partijtjes spelen. Een heerlijke vrijetijdsbesteding!”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Doornmalen electro TopSlank Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek